Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/mysql/#sql_3adba_223.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/www/id20333/data/www/kupi-kitay.pp.ua/wp-includes/wp-db.php on line 1924
Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/mysql/#sql_3adba_223.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/www/id20333/data/www/kupi-kitay.pp.ua/wp-includes/wp-db.php on line 1924
Найголовніше приміщення в будь-якому кафе чи ресторані – це, звичайно ж, кухня. А головна людина на кухні, цар, бог і вища сила – це шеф-кухар, до якого мріє вирости кожен поварчук.
Чим же відрізняється праця шеф-кухаря модного м’ясного ресторану meat-head.ru від щоденної готування матері сімейства? Якщо не вникати в тонкощі, то, здається, що нічим, хіба що рецептами страв. Але якщо зазирнути глибше, то ми можемо побачити величезну різницю між цим обіду для кількох людей і процесом створення і оформлення смачних страв для сотень гостей з різними смаками.
Щоб отримати професію шеф-кухаря необхідно закінчити вищий навчальний заклад, коледж, училище або хоча б короткі курси кулінарної майстерності. У цих закладах навчають теорії – як поводитися з продуктами, умови з зберігання, що і з чого моно приготувати.
Але для того, щоб стати справжнім кулінаром вам буде потрібно перш за все практика, без неї нікуди. Напевно, саме тому випускники, які закінчили вищі навчальні заклади з відзнакою, банально не вміють готувати.
Але існує вихід – можна деякий час попрацювати в недорогому кафе, деякі з них із задоволенням стажує новачків в кухарському справі і навіть виплачують колишньому студенту невелику стипендію.
А в штат хорошого кафе і ресторану кухареві без практики можна потрапити лише на найменш оплачувану посаду. І доведеться вам мити посуд, чистити фрукти і овочі (так, так, різати овочі вам поки не довірять) і заздрити блискучому шеф-кухарю.
Дуже важливо, щоб головний на кухні не прогледів талант новенького, а без таланту і любові до приготування їжі в цій сфері просто нічого робити. Іноді досвідчений кулінар береться за навчання новенького і передає йому свої професійні секрети.