Фестиваль смаку регіону Рона-Альпи, де розташовані усі основні гірськолижні альпійські курорти Франції, проходить в Москві з 16 вересня по 16 жовтня. Рона-Альпи – другий за значимістю туристичний регіон Європи після Парижу. Тут розташована найбільша у світі зона гірськолижного катання Три долини, що налічує більше 600 кілометрів трас. Тут знаходяться найвідоміші лижні курорти Франції – Куршевель, Мерибель, Валь-Торанс і багато інших. Окрім гірськолижних спусків, Рона-Альпи притягає туристів прекрасною кухнею. Столиця регіону Лион по праву оспорює у Парижу звання гастрономічної столиці Франції. Так, Поль Бокюз – шеф-кухар століття і володар трьох мишленовских зірок – живе і творить в Лионе.
Типові блюда регіону Рона-Альпи – альпійські сири реблошон, томм і бофор, булочка-бріош, кнелі з щуки, картопляний гратен. Серед найвідоміших марок вин – Божоле і Кот-дю-Рон. У фестивалі беруть участь близько 20 ресторанів французької і європейської кухні в Москві, блюд регіону в традиційному виконанні і авторському поданні, що підготували меню. У програмі фестивалю – майстер-класи відомих шефів з Росії і Франції, гастрономічні вечори і дегустації. У рамках заходу Москву відвідає шеф Жан Сюльпис, володар двох мишленовских зірок, вихованець майстра французької кухні Марка Вейра. З детальним переліком заходів фестивалю можна ознайомитися на сайті Atout France.