Аеропорт Риму влаштовує розпродаж забутого багажу

Керівництво аеропорту має намір позбавитися від 2000 забутих валіз, які декілька років зберігаються на спеціальному складі. Це дозволить тим, що усім, що бажають купити багаж, забутий туристами в аеропорту за три роки(з 2008 по 2011 роки). Потенційні покупці оцінюють закриті валізи, намагаючись зрозуміти, чи є усередині цінний вміст. Комусь дістаються три ноутбуки і монітор всього за 75 євро. Аукціон починається в 10.00 і закінчується в 16.30.

Кожен лот включає від 5 до 10 валіз, іноді окремим лотом стають фотоапарати або золоті сережки. Згідно із законом, забуті пасажирами речі зберігаються в аеропорту впродовж 1 року, а потім можуть бути продані на аукціоні, відмічає La Repubblica. Аеропорт Фьюмичино повністю перетворився – аукціон зібрав небувалу кількість учасників. Пенсіонери, торговці і сім’ї приїжджають, щоб скористатися унікальною пропозицією. Це дійсно вигідно, – говорить одна з купувальниць. – Ви коли-небудь купували 10 валіз за 100 євро? До того ж, усередині них одяг, іграшки і біжутерія. Я чекаю не дочекаюся, коли зможу продати усі ці речі на блошиному ринку.

А на парковці біля аеропорту починається розпродаж тільки що куплених речей із забутих валіз. Звичайні громадяни стають заповзятливими продавцями і намагаються продати одяг, гаманці, серветочки для столу. Такий аукціон проходить в римському аеропорту уперше і згодом може бути організований знову. За словами Джакомо Карлески, що відповідає за безпеку в аеропорту Фьюмичино, аукціон користується великим успіхом. Ми хотіли, щоб розпродаж забутих речей тривав увесь вересень, але завдяки популярності аукціону незабаром усі речі будуть розпродані, – вважає він. Доходи від аукціону будуть спрямовані до бюджету Національної служби цивільної авіації Італії(Enac).

Цікаве для мандрівників:


Китай чекає на Тебе!


 Тур в Китай

Comments are closed.