Засоби на реалізацію ФЦП по розвитку туризму освоюються повільно – Медведєв

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив віце-прем’єрам представити пропозиції по долі чотирьох федеральних цільових програм(ФЦП) і про дисциплінарну відповідальність керівників відомств, відповідальних за ці ФЦП. У мене така пропозиція – віце-прем’єрам, які курирують відповідну сферу, уявіть мені пропозиції про долю цих програм і про дисциплінарну відповідальність керівників відомств за виконання програм Чиста вода, Розвиток туризму, Інформаційне суспільство, Безпеку польотів державіації, – заявив Медведєв на засіданні уряду в четвер.

Міністр економічного розвитку Олексій Улюкаев повідомив, що в цілому основні проблеми по виконанню ФЦП за перше півріччя пов’язані з низьким рівнем контрактації і співфінансування з боку суб’єктів федерації і позабюджетних джерел. За його словами, співфінансування за перше півріччя склало лише 28,3% від призначення і воно скоротилося на 8 процентних пунктів від і без того не дуже високого рівня минулого року – 36,7%. Міністр відмітив, що багато в чому це пов’язано з тим, що можливості суб’єктів РФ погіршали як у зв’язку з падінням власних доходів через проблеми з прибутком підприємств, так і у зв’язку з додатковими зусиллями із реалізації травневих указів.

Фінансування ФЦП з федерального бюджету, за словами міністра, за перше півріччя склало 25,8% від річного плану – і, на жаль, за перші два місяці другого півріччя темпи не сильно наростають. За сім місяців, за його словами, фінансування ФЦП склало 34,5%, за вісім місяців – 39,6%, тобто два треті роки пройшло, але 40% тільки отфинансировано, повідомляє Інтерфакс. Краще інших ФЦП, за словами міністра, йде реалізація програми з розвитку верстатобудування, по розвитку кримінально-виконавчої системи, по охороні озера Байкал. Гірше за інших фінансуються ФЦП Чиста вода – 0,4% за вісім місяців від річного плану, Розвиток туризму – 7,8%, Інформаційне суспільство – 1,1%, Безпека польотів державіації – 1%.

Після озвучування цієї статистики прем’єр-міністр і зробив доручення віце-прем’єрам уявити пропозиції про долю програм і дисциплінарної відповідальності керівників відомств, що курирують їх. На коментар Улюкаева, що є різні причини ситуації, що склалася, Медведєв сказав: Я розумію, що різні причини, але доки не будуть прийняті якісь організаційні рішення, ми завжди посилатимемося на різні причини. Якщо, за словами Медведєва, якісь програми не працюють, то в цьому треба признатися і закрити їх.

Цікаве для мандрівників:


Китай чекає на Тебе!


 Тур в Китай

Comments are closed.